Hormoner og peptider i kroppsbygging

Hormoner i kroppsbygging har vært brukt i lang tid og er veldig populære. De viktigste anabole hormonene er androgene steroider, samt veksthormon og insulin. Bruken av hormoner lar deg raskt få muskelmasse, bidrar til vekst av styrke og utmerket utvinning.

Steroider

Androgene steroider er de vanligste hormonene i kroppsbygging. Anabole stoffer kopierer testosteron med sin kjemiske struktur og farmakologiske effekt på kroppen. Syntetiske hormoner stimulerer proteinsyntese inne i celler, noe som resulterer i betydelig hypertrofi av muskelfibre.

Med syklusbruk av anabole steroider:

• Reduserer restitusjonstid mellom treningsøktene.
• Den katabolske funksjonen til kortisol undertrykkes.
• Reduserer prosentandelen kroppsfett på grunn av økt metabolisme.

Menneskelig veksthormon

Somatotropin brukes til å redusere det subkutane fettet og få god muskelmasse. Bruken av hormonet ledsages av akkumulering av intracellulær væske, noe som øker volumet av muskelfibre. Veksthormonets evne til å øke styrken i beinvev, sener og brusk reduserer risikoen for skade.

Bruken av hormonet øker ikke styrke og utholdenhet, men lar deg oppnå muskelavlastning. Somatotropin er svært effektivt, påvirker ikke seksuelle funksjoner, men har høye kostnader. Veksthormon i kroppsbygging kombineres vanligvis med anabole steroider for å oppnå større effekt.

Insulin

Insulin er et proteinhormon hvis utskillelse stimuleres av glukose, samt aminosyrer og fettsyrer. Hormonet er ansvarlig for dannelsen av glykogen i hvite muskelfibre, øker cellemembraners evne til å passere aminosyrer og makrocellioner.

Bodybuilding insulin brukes på grunn av anabole effekter:
• Økt metabolisme.
• Økt proteinsyntese.
• Styrking av syntesen av nukleinsyrer.
• Aktivering av oksidasjon av fettsyrer.

Insulin er ikke et dyrt medikament som kan kjøpes på apotek. Hovedbivirkningen av stoffet er risikoen for alvorlig hypoglykemi. For øyeblikket er det ikke enighet om akseptable doser og varigheten av insulinsyklusen.

Alle hormoner i kroppsbygging er forbudt for bruk og har en sterk effekt på kroppen. Hver idrettsutøver tar uavhengig avgjørelse om bruk eller avslag på doping under trening.

MENU